top of page

OVER ONS

Een unieke locatie in hartje Turnhout

De geschiedenis van het Paterspand gaat terug tot in de 19de eeuw toen architect P.J. Taeymans de opdracht kreeg om een klooster te bouwen. Dit klooster zou de thuishaven worden van de minderbroeders. Ze woonden er, ontfermden zich over de Turnhoutse arbeiders, werkten er in de brouwerij en genoten er van hun zelf gebrouwen bier. De blonde, voedzame en smakelijke pils

van hoge gisting werd namelijk enkel voor eigen gebruik gebrouwd.

 

Die functies van werken en genieten in het Paterspand worden nu teruggegeven aan de Turnhoutenaar. Na een korte sluiting is het namelijk weer tijd om het Paterspand in al zijn vormen opnieuw open te stellen. De unieke locatie biedt tal van mogelijkheden gaande van evenementen tot een unieke plek om te werken. Het is een plek met een combinatie van activiteiten waar kwaliteit telkens voorop staat. Of je er nu uw huwelijksfeest wil vieren of een kantoor wenst te huren.

Imoya-Hotspots_Turnhout-21_Low_edited.jpg

15.633 m2 karakter

Het domein van  het Paterspand bestaat uit het klooster, de kerk, de kloostertuin en de aangrenzende parking. In totaal zo een 15.633 m2 waar het authentieke karakter overal te voelen is. 

Ideaal gelegen

Het Paterspand is strategisch gepositioneerd met een ligging op slechts twee minuten rijden van de ringweg van de stad en vlakbij afrit 24 Turnhout- Kasterlee op de E34. De auto parkeren kan op de parking van het Paterspand. Liever met het openbaar vervoer? De bushalte en het treinstation zijn op wandelafstand te vinden.

Paterspand_locatie.jpg

Wat kan ik doen in het Paterspand?

De unieke locatie van het Paterspand biedt ruimte aan een co-workingspace, vergaderzalen, vaste kantoorruimtes, seminariezalen en een prachtige eventlocatie in de kerk. In de toekomst zal ook het woonproject van Imoya er vorm krijgen. 

Paterspand by TRIGINTA_20201031_009_©EricBouvier.jpg

Of je nu op zoek bent naar een co-workingspace, een vergaderzaal om af en toe te huren of een vaste kantoorruimte? Het Paterspand biedt voor ieder wat wils binnen een prachtig en uniek kader.

Imoya-Hotspots_Turnhout-15_Low.jpg

Wil je net dat tikkeltje meer voor jouw event of feest? Dan is de kerk van het Paterspand ideaal voor jou. In combinatie met de seminariezalen in het klooster, zijn er opties genoeg voor elk event. 

Paterspand by TRIGINTA_20201031_026_©EricBouvier_edited.jpg

Imoya heeft in 2022 een aanvraag voor de verkavelingsvergunning ingediend bij de stad Turnhout voor een woonproject rondom het Paterspand. Er een plan uitgetekend met een mix van woontypologieën en een aangename groene zone. 

bottom of page